Adresa
Marka Marulića 2,
71000 Sarajevo
Telefon / Fax
+387 33 214-481
+387 33 556-905
Email
info@arhivfbih.gov.ba

 

 

Adamir Jerković govori na Osnivačkoj skupštini udruženja arhivista i administrativnih radnika Federacije BiH 

Sarajevo, 8. aprila - Danas je u Sarajevu održana Osnivačka skupština Udruženja arhivskih i administrativnih radnika Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj su usvojeni normativni akti i izabrano rukovodstvo Udruženja.

Za predsjednika Skupštine Udruženja izraban je Hajriz Kurtović, za predsjednika Upravnog odbora Adamir Jerković i predsjednica Nadzornog odbora Taiba Mehmedbegović.
 
Usvajanjem Statuta otvorena je mogućnost za djelovanje kroz Udruženje više hiljada arhivskih i administrativnih radnika uposlenih u državnim i javnim institucijama i ustanovama kao i u privatnom sektoru.

Nakon osnivanja Udruženja arhivskih i administrativnih radnika Federacije BiH održana je i osnivačka skupština Udruženja arhivskih i administrativnih radnika u Kantonu Sarajevo.

Za predsjednika Skupštine kantonalnog udruženja izabrana je Zlata Silajdžić, predsjednik Upravnog odbora Edis Mesihović i predsjednik Nadzornog odbora Hamdo Branković.

„Pred više hiljada arhivskih i administrativnih radnika u Federaciji Bosne i Hercegovine stoje ozbiljni poslovi u smislu osavremenjavanja djelovanja i uključivanja u evropske standarde u radu. Arhivski i administrativni radnici su u svom poslu orijentisani jedni na druge, pa je sasvim logično da se i strukovno zajednički organizuju kako bi zajednički unapreðivali svoj rad“, istakao je Adamir Jerković, predsjednik Upravnog odbora Udruženja arhivskih i administrativnih radnika FBiH.

Udruženje će u svom radu kroz razne oblike edukacije nastojati pomoći arhivskim i administrativnim radnicima u unapreðenju njihovog zajedničkog djelovanja. Ciljevi će se ostvarivati kroz organizovanje naučnih i stručnih skupova, studijskih ekskurzija, izložbi, predavanja, izdavanje stručnih publikacija, organizovanje zajedničkih druženja i sl.Informativna služba Udruženja