Adresa
Hamdije Ćemerlića 2.
71000 Sarajevo
Telefon / Fax
+387 33 214-481
+387 33 556-905
Email
info@arhivfbih.gov.ba

            U prepunom Bošnjačkom institutu u Sarajevu predstavljeno je knjiga prof. dr. Adamira Jerkovića „Učitelji u administrativnom socijalizmu“, u kojoj je autor osvjetlio  period državnog socijalizma u sferi obrazovanja.

Štivo prolazi kroz jedno teško vrijeme izgradnje jugoslovenske / bosanskohercegovačke etatističke države. Knjiga je nastala na osnovu dugogodišnjeg naučnog istraživanja autora u Arhivu BiH, Arhivu Jugoslavije (Beograd), Hrvatskom državnom arhivu (Zagreb) i Arhivu Federacije BiH. Značaj knjige je i u tome što se ona temelji na dokumentima koji su izgorjeli u podmetnutom požaru u Predsjedništvu BiH 2014. godine , kada je uništena građa Narodne prosvjete NRBiH. Ova knjiga postala je tako važno svjedočanstvo o minulum periodu i sada već rijedak arhivski izvor.

O knjizi su govorili prof. dr. Mevlud Dudić predsjednik Mešihata i muftija Islamske zajednice u Srbiji, prof. dr. Hajriz Bećirović, rektor Uniuverziteta Goražde i Avdo Hebib, bivši ministar u prvoj Vladi Republike Bosne i Hercegovine.

Knjiga je predstavljena javnosti u godini kada Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine obilježava 25 obljetnicu postojanja i rada.  

  • Bosnacki-institut-ispunjen-do-posljednjeg-mjestaBosnacki-institut-ispunjen-do-posljednjeg-mjesta
  • Promotori-govore-o-knjiziPromotori-govore-o-knjizi
chastity man teased by wife.free videos a tropical threeway with three brunettes gets hardcore.
mi primera vez jessi lopez. redwap
xvideosking.me brown sandboxxx.